SCDPP نسل جديد: نوامبر 2009

دوشنبه، آذر ۰۲، ۱۳۸۸

پایان امپراطوری باند سانسور در صدای آمریکا


پایان امپراطوری باند سجادی در صدای آمریکا

سی ام ماه جون امسال، یعنی نزدیک به پنج ماه قبل، Joy Wagner یکی از مدیران بخش فارسی صدای آمریکا – که از روز جمعه گذشته از سمت خود برکنار شد – در دفتر کارش در حضور علی سجادی و بدون توضیحی نامه ای به دست من داد و گفت صدای آمریکا از ادامه همکاری با من منصرف شده است! اصرار من برای اینکه دلایل روشنی دریافت کنم بی فایده بود و بدون اینکه وانمود کنم از اقدام آنها ناراحت شده ام آنجا را ترک کردم. به سر میزم رفتم تا وسایلم را جمع کنم. همان روز اما با خودم فکر می کردم این افراد چگونه توانسته اند خود را قانع کنند که من و تعدادی دیگر را بدون دلیل روشنی از صدای آمریکا دور کنند! اما آنچه برایم مسلم بود روش کار آنها بود که کاملا غیر حرفه ای و در تضاد با منافع مردم ایران و آمریکا بود که روزی باید به پایان می رسید. آنها دست به این کار زدند غافل از آنکه آنها با این کار دست من را برای مبارزه و اقدامات قانونی بر علیه خود باز کردند!

علی سجادی که موقتا و البته غیر رسمی سردبیری کل بخش فارسی را برعهده داشت و نظرات شخصی خود و دوستانش را با پشتیبانی جوی وگنر در تهیه برنامه ها اعمال می کرد، همان فردی است که، در شرایط سرنوشت ساز مردم ایران، رسانه مردم آمریکا را در خدمت خود گرفت و با اعمال سانسور ضربه بزرگی به جنبش مردمی ایران و صدای آمریکا زد. سجادی اما چون یارای مبارزه با منتقدان خود را نداشت و حضور آنها را مزاحم اهداف خود و دوستانش می پنداشت به همین دلیل شرایطی را فراهم آورد تا عده ای را محدود و جابجا کند و عده ای دیگر از جمله من و دکتر فرج اردلان و تنی چند مزاحم را از ادامه همکاری با صدای آمریکا باز دارد.

اما، امروز دیگر روز او نیست! نه تنها از رسیدن به پست سردبیری ارشد بازماند و فرد دیگری رسما جایگزین مسئولیت دکتر کامبیز محمودی شد، بلکه دو نفر از هیئت مدیران بخش فارسی و حامیان او، Joy Wagner (تهیه کننده ارشد) و Benjamin Jonas (مدیر کا
رمندان) از بخش فارسی به تبعیدگاه طبقه چهارم صدای آمریکا کوچانده شدند! پیشتر نیزSusan Shand مسئول برنامه زنان، که کارنامه بسیار منفی در مدیریت برنامه و نیز تهیه برنامه ها برای خود ساخته بود، مرخص شده بود تا بدین طریق امپراطوری کوتاه مدت علی سجادی و شرکا به پایان رسد و امیدهای او و نیز حامیانش در داخل ایران نقش برآب شود. سجادی از مسئولیت موقت خود به عنوان سردبیر کل سواستفاده کرد و با تنگ کردن دایره فعالیت روزنامه نگاران و برنامه سازان بسیار شایسته صدای آمریکا در زمان انتخابات و اعتراضات مردمی، از پوشش خبری رویدادهای سرنوشت ساز در ایران جلوگیری بعمل آورد. در مورد او و افرادی که او را یاری می دادند بزودی در رسانه های آمریکائی مطالبی منتشر خواهد شد و من در اینجا به نکته اصلی که قصد داشتم اشاره کنم می پردازم.

پس از آنکه نامه سرگشاده ای در ارتباط با عدم همکاری ام با بخش فارسی صدای آمریکا منتشر کردم ، نامه های محبت آمیزی دریافت کردم که بیشتر جنبه حمایتی داشته اند، اگرچه سوالاتی نیز به همراه بعضی از آنها بود. برخی دوستان با تاکید بر اینکه صدای آمریکا سیاست خوبی در قبال روند انتخابات ریاست جمهوری و پس لرزه های آن اتخاد نکرده، می گفته اند که از بیرون آمدن من از صدای آمریکا تعجب نکرده اند! تعدادی دیگر، بی توجهی صدای آمریکا به نقض حقوق بشر و در نتیجه برخورد با خبرنویسش که دیده بان نقض حقوق بشر بود را سیاستی قدیمی پنداشته و می گفته اند که این رفتار ها نشات یافته از سیاست های دولتمردان آمریکائی است که سابقه خوبی در حمایت از ایرانیان ندارند!

از اینکه از کانادا به آمریکا آمده ام خوشحال نیستم و البته از اینکه با بخش فارسی صدای آمریکا همکاری کرده ام پشیمان نیستم. صدای آمریکا یک رسانه تاثیر گذار در ایران به شمار می آید و طرفداران زیادی دارد. ولی مشکل آنجاست که این افراد هستند که به دلیل اعمال افکار و سلایق شخصی، روابط خود با محافل بیرونی و یا حتی بعضا رقابت منفی با همکاران خود، خط مشی صدای آمریکا را زیر سوال می برند.

در دوره دو سال فعالیت در صدای آمریکا و به ویژه قبل از بهمن ماه گذشته، که علی سجادی سیاست های خبری بخش فارسی صدای آمریکا را تغییر داد، همواره شاهد بوده ام که سانسور اخبار ایران در صدای آمریکا معنایی ندارد و چنانچه خبری مورد تایید باشد بدون اعمال سانسور پخش می شد به خصوص مطالبی که ارتباط مستقیم با حقوق مردم ایران داشت. اصولا سیاست صدای آمریکا بر محور سانسور نیست و بر اطلاع رسانی آزاد و دقیق تاکید دارد. از اینروست که انتقاد من بیشتر به زمانی بر میگردد که علی سجادی به صورت غیر رسمی در پست سردبیری کل قرار گرفت و به همراه شرکای معزولش توانست روش و منش غیر حرفه ای و غیر انسانی اش را غالب کند. خوشبختانه افرادی نیز بوده اند و همواره هستند که در برابر سیاستهای خرابکارانه علی سجادی، جوی و بنجامین، ایستادگی کرده اند و آنها را در راستای سیاست های سنتی صدای آمریکا ندانسته و تلاش کرده اند که رویدادهای ایران را بدون سانسور پوشش دهند. اگرچه باند بازی و سانسور نای کار کردن را می گرفت اما انبوه تلاش های حرفه ای و انسان دوستانه برنامه سازان را چگونه می شود یک جا نادیده گرفت!؟ و اینک جای بسی خوشحالی است علی سجادی از رسیدن به پست سردبیری کل بازمانده و سه حامی اصلی اش از بخش فارسی برکنار شدند. این موضوع چنان او را درهم کوبیده است که این هفته دو روز سرکارش حاضر نشد!

تحولات اخیر در بخش فارسی صدای آمریکا نشان می دهد که مدیران صدای آمریکا در سطح بالا به فکر بهبود وضعیت نابسامان بخش فارسی هستند و در پاسخ به صداهای اعتراضی و درخواست های بینندگان و کارکنان خود حاضر شده اند افرادی را که به خاطر منافع باندی خود منافع صدای آمریکا را زیر سوال می برند برکنار کنند. این تحولات را به فال نیک گرفته و ضمن تبریک به همه دوستان در بخش فارسی، امیدوارم روند بهبودی بخش فارسی صدای آمریکا با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند.

و نکته پایانی اینکه روزنامه کیهان چاپ جمهوری اسلامی که علی سجادی را به خاطر اقداماتش مورد حمایت قرار می داد، و برای سردبیری اش امیدها بسته بود حال چه حرفی برای گفتن دارد؟

حسن زارع زاده اردشیر
دوشنبه، 23 نوامبر 2009
واشنگتن دی سی

برچسب‌ها:

Free Blog Counter