SCDPP نسل جديد: اکتبر 2011

شنبه، آبان ۰۷، ۱۳۹۰

نفر دوم شرکت اختلاس کننده سه هزار میلیاردی نیز به کانادا گریخت

در حالی که موضوع خاوری به دلیل اختلاس سه هزار میلیاردی توسط "شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا" و نقش او به عنوان یک مدیر ارشد بانکی دولتی همچنان در کانادا بر سر زبانها بود، مهرگان امیر خسروی نفر دوم "شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا" از کانادا درخواست اقامت کرد.

مهرگان امیرخسروی برادر و شریک مه آفرید امیر خسروی (معروف به امیر منصور آریا ) که اینک به اتهام اختلاس در زندان است، وارد کانادا شده و درخواست اقامت داده است. مهرگان امیر خسروی در زمان دستگیری برادرش مه آفرید در ترکیه بود و با شنیدن خبر به کانادا گریخت تا به همسر و فرزندان خود که از سال قبل در مونترال کانادا بودند ملحق شوند.

طوبی عبداله زاده، همسر مهرگان، نیز یکی از اعضای اصلی "شرکت توسعه سرمایه گذاری امیر منصور آریا" است که به همراه شوهر خود هفته گذشته به اداره مهاجرت استان کبک در شهر مونتریال رفتند تا رسما درخواست اقامت خود را تسلیم کنند.

-----------------------

توضیج: این مطلب را برای نشریه "هفت" چاپ کانادا و آمریکا نوشته ام. شما می توانید نشریه "هفت" را از فروشگاهها ، رستوران ها و مغازه های ایرانی در کانادا و آمریکا تهیه کنید.

پنجشنبه، آبان ۰۵، ۱۳۹۰

گفتگوی حسین فرجی در تلویزیون پارس با اردشیر در مورد وضعیت ایرانیان زلزله زده در ترکیه


به تاریخ سه شنبه 25 اکتبر آقای حسین فرجی در تلویزیون پارس گفتگویی با اردشیر در موردوضعیت ایرانیان زلزله زده در ترکیه و نحوه کمک به آنها انجام داده است. از اینجا می توانید این برنامه را که آرشیو شده، از دقیقه 31 تماشا کنید. همچنین برای آگاهی از نحوه کمک به پناهجویان ایرانی که دچار آسیب های بعد از زلزله شده اند لطفا اینجا را کلیک کنید.

چهارشنبه، آبان ۰۴، ۱۳۹۰

تصویر دوران کودکی خاوری

عکس دوران کودکی محمود رضا خاوری مدیر عامل فراری بانک ملی به کانادا !


این تصویر برای زنگ تفریح است!

کمک فوری به زلزله زدگان ایرانی در ترکیه


هموطنان عزیز!

زلزله و پس لرزه های شهر وان عده زیادی از پناهجویان ایرانی را در معرض آسیب های جدی قرار داده است. نه تنها پس لرزه ها جان آنها را به خطر انداخته بلکه سرمای شدید شهر وان جان آنها را تهدید می کند. برای کمک رسانی به آنها ، مرکز بین المللی حقوق بشر واقع در کانادا و بخش برون مرزی کمیته دفاع از زندانیان سیاسی در اقدامی هماهنگ به جمع آوری کمک مالی دست زده اند.

لطفا برای کمک مالی از این صفحه استفاده کنید:




یکشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۹۰

گفتگوی تلویزیون ایرانیان کانادا با اردشیر در مورد جنبش 18 تیر و تاثیر آن بر آینده ایران

شنبه، مهر ۲۳، ۱۳۹۰

تصویری از منزل سوم خاوری در تورنتو


در ادامه پیگیری موضوع آقای خاوری در کانادا به منزل دیگر او که سال گذشته به نام همسرش خریداری شده برخوردم که البته این منزل را خراب کرده اند تا خانه نو بسازند. این خانه در خیابان هالیوود قرار دارد.

برچسب‌ها:

جمعه، مهر ۲۲، ۱۳۹۰

پشت پرده پیگیری انتخابات در داخل و کنگره ملی در خارج

پشت پرده پیگیری انتخابات در داخل و کنگره ملی در خارج

حسن زارع زاده اردشیر

روزنامه نگار و فعال حقوق بشر

http://zarezadeh.blogspot.com

دانشجوی مبارز پیمان عارف در روز پایانی محکومیتی که توسط بیدادگاه جمهوری اسلامی به او تحمیل شده بود، به شلاق بسته می شود تا یادش نرود که از چه جهنمی بیرون آمده است، اما او به محض آزادی یادش می آید که برای چه هدفی به زندان رفته بود و درنتیجه پشت شلاق خورده اش را بدون ترسی به تماشا می گذارد تا درندگی رژیم جمهوری اسلامی را نشان دهد، چنانچه منصور فرجی و سمیه توحیدلو نیز چنین کردند. در اینجاست که اهمیت کوشش های آزادیخواهی در داخل نمایان تر می شود، کوشش هایی که با جان انسان ها درآمیخته و به دور از سهم خواهی، شعار و حرف انجام می گیرند.

این روزها کم نیستند مبارزانی که چه درون زندانهای نظام جمهوری اسلامی و چه پس از آزادی، با چهره ای روشن ندا می دهند که آماده هستند تا بعنوان پیشروان جنبش آزادیخواهی زندگی خود را فدا کنند، کما اینکه صدها کشته و اعدامی دو سال اخیر و هزاران کشته و اعدامی سالهای قبل در پی چنین هدفی صورت گرفت. حال پرسش از کسانی و یا گروههایی است که پیگیر انتخابات و ایجاد کنگره ملی و یا هر اسم دیگری که هستند، آیا محور آنها نیز چنین هدفی است یا آنکه تنها به دلیل چسبیدن به قدرت و گرفتن سهمی و ایجاد نظامی مشابه رژیم فعلی تلاش می کنند و در اینراه ابایی ندارند که تعدادی از مردم بازهم فریب خورند و یا در انتهای روشن شدن مقصد آنها، از رسیدن به دموکراسی محروم و سپس ناامید شوند ! مهم این نیست که فرد یا گروه پیگیر برای انتخابات در جمهوری اسلامی و تشکیل کنگره ملی اصلاح طلب باشد و یا خود را سکولار بنامد، سلطنت طلب یا مجاهد باشد، جمهوریخواه یا چپ باشد، بلکه مهم این است که بداند که مبارزه ای که درون کشور جاریست، هدفی روشن دارد که دیر یا زود نیروهای خود را سازماندهی کرده و آلترناتیو خود را برای مقابله با رژیم تشکیل می دهد. روشن نیست که چرا تعدادی در خارج کشور با اصول و اهدافی متفاوت شرکت یا عدم شرکت در انتخابات را تبلیغ می کنند و یا ایجاد کنگره ملی با اسامی گوناگون را هدف خود قرار داده اند، اینکار را بدون توجیه اینکه داخل کشور با اینهمه مبارز درک شرکت یا عدم شرکت در انتخابات و یا توان تشکیل آلترناتیو را ندارند، انجام نمی دهند ! چرا برای آنها روشن نیست که مبارزه هنوز در ابتدای سازماندهی نیروهای مختلف دور می زند و در زمان مناسب که رسید با تمام فشار و اختناق موجود کنگره ملی نیز تشکیل خواهد شد، کما اینکه سالهای قبل نیز چنین امری در نطفه ایجاد شده بود.

این روزها تحولاتی در داخل کشور، چه در میان گروههای حاکم و چه در میان جنبشهای مردمی در حال روی دادن است ؛ گروههایی که با تکیه بر اختناق و فشار مشکلات سهم خواهی درون خود را حل کرده و به تثبیت نظام دست یابند و در طرف مقابل جنبشهایی که تلاش دارند ستونهای رژیم را متزلزل کنند. رژیم از ابتدای به قدرت رسیدن نشان داد که رحمی برای مخالفان خود نداشته و درعوض منابع اقتصادی کشور را بیت المالی میداند که باید برای خود و وابستگانش مصرف کند و لذا سرکوب و فساد مالی رانتی همچون دو بازوی مهم سردمداران نظام تابحال مورد استفاده قرار گرفته است. تفاوتی که این روزها با سالهای گذشته کرده، در درکی است که مسولان فعلی نظام از قدرت مطلقه خویش یافته اند و درنتیجه سرکوب را تشدید داده و فساد مالی رانتی به هزاران میلیارد از طریق قانونی و بانکهای در اختیار را افزایش داده اند و مقامات دیگر نیز حتی از افشای آنها در جامعه هراسی ندارند. زمانی که ولایت فقیه ترمز مسولان را در ادامه افشاگری می کشد تا مخالفت جناحها با یکدیگر به لو رفتن اصل ماجرا که خود بیت رهبری نیز در جریانات سهم دارد، کشیده نشود عمق فساد نظام آشکار می شود. زمانی که احمدی نژاد و باندش که قدرت خود را مدیون رهبری می دانستند، ولی برای قبضه بیشتر قدرت مقابل رهبری نیز می ایستند، آشکار می شود که ترفند اصولگرایی در مقابل اصلاح طلبی و شدت سرکوب نیز نه تنها به یکدست شدن مسولان نمی انجامد، بلکه جنبش مردمی را نیز متوقف نمی کند. چنانچه دو حزب نیرومند کشورهای غربی برای کنترل بحران و ادامه نظام جانشین یکدیگر می شوند، دو روی سکه اصلاح طلبی و اصولگرایی ( محافظه کاری ) نیز بصورت مضحکی برای تثبیت نظام جایگزین یکدیگر می شوند. با وجودیکه بنظر می رسد که رهبری و سپاه بعنوان دو بازوی نظام حاضر نیستند که قدرت بدست آمده را با رفسنجانی و سران اصلاح طلب تقسیم کنند، ولی بنظر امکان پذیر است که بخشی از مسولان فعلی جای خود را به بخشی از سران قبلی و یا افراد جدیدتری بدهند تا نظام به حیات خود ادامه دهد. آنچه از تغییراتی که در جریان است، حتی اگر برای فریب مردم برای شرکت در انتخابات باشد و یا کشورهای غربی را به انجام اصلاحات خوش بین کند، حاکی از این موضوع است.

تلاش مهدوی کنی و سایرین برای ایجاد جبهه ۷+۸ و یک لیست مشترک که نماینده همه گروههای اصولگراها باشد، با سرکشی گروه پایداری که جناح تندتری بوده و بینابین اصولگراها و باند احمدی نژاد قرار دارند، به نتیجه نرسیده است چرا که گروه پایداری معتقد است که لاریجانی، رضایی، قالیباف و بخشی از موتلفه به رفسنجانی و بعضی از اصلاح طلبان نزدیک اند. باید دید که در ادامه رهبری که از زبان حداد بر یک لیست اصولگرا تاکید کرده بود ولی هنوز نتیجه نداده، قادر خواهد بود با هشدارهای بیشتر باین امر موفق شود یا اینکه ضربه ای که با نافرمانی باند احمدی نژاد به او وارد آمده، دامنه اختلافات بیشتر می شود. گرچه باند لاریجانی و بخشی از اصولگرایان و همچنین رفسنجانی و دیگر سران اصلاح طلب با زبان بی زبانی خواهان برکناری باند احمدی نژاد هستند و مصاحبه اخیر فرماندهان سپاه بر ضد ایشان و مصاحبه مهدی خزعلی – که اخیرا در زندان در اختیار ماموران امنیتی بوده - با صدای امریکا مبنی بر اینکه احمدی نژاد محور فساد است ولی اعتقاد به نظام لازم است بر این امر صحه می گذارند. اما شخص خامنه ای تا یافتن جایگزین مورد اعتماد به این کار تن نخواهد داد.

سفر احمدی نژاد با کل فامیل و بستگان به امریکا این بار کم اثرتر بوده و مقامات غربی اهمیت کمتری برای وی قائل بودند. تعداد زیادی از همراهان و بوروکراتهای وابسته به وی نیز در پای میز محاکمه اند و جناح مخالف سعی دارد تا کاندیدهای انتخاباتی موافق وی را شناسایی و به کمک شورای نگهبان از حق انتخاب محروم کند، ولی هنوز باند ایشان که از حمایت بخشی از سپاه و مسولان تشکیل شده و تمایل به کم کردن قدرت ولایت فقیه دارند از قدرت بی نصیب نیستند. جناح حاکمه برای نشان دادن یکدستی و تثبیت نظام در برابر غرب تمایل دارد که انتخابات را مانند بارهای پیش با تعداد بیشتری از شرکت مردم برگزار کند، گرچه با وجود تصویب شرم آور قانون کنترل نمایندگان مجلس چشمداشت آنها در استقلال بسته تر است ولی حتما حربه تقلب برای انتخاب شدن نمایندگان مطیع تر انجام خواهد گرفت. با وجود اینکه هنوز تغییر چندانی صورت نگرفته اما جبهه مشارکت و شورای هماهنگی دچار توهم شده و جرقه شکستن حصر آقایان موسوی و کروبی را مقدمه انتخابات آزاد دانسته اند، با اینگونه اصلاح طلبان و این بیانیه ها به نظر می آید که نظام جمهوری اسلامی نیازی به تن دادن به اقدامات اصلاحی چندانی نمی بیند و تنها همین برداشتن حصر، بخشی از آنها را راضی به شرکت در انتخابات می کند.

از طرف دیگر همچنان بخشی از قدرت تمایل به شدت عمل و سرکوب مردم داشته و ایجاد بحران در منطقه را از طریق تروریستهای وابسته مهم دانسته و بر ترفند مذاکره طولانی با غرب برای نرسیدن به توافقی پافشاری می کند، درحالیکه بخش دیگر جنبشهای منطقه را خطرناک دانسته و اعتقاد دارد باید نرمشی در مذاکرات نشان داده و شدت سرکوب را برای کم کردن فشار سازمانهای حقوق بشر پایین آورده و بخشی از زندانیان را آزاد نمایند. در نتیجه با توجه به اینکه بسیاری از مخالفان در دو سال گذشه اعدام شده ولی چند ماهی است اعدام سیاسی متوقف شده، بخشی از زندانیان آزاد گشته و آقای کروبی بی خبر به دیدار خانواده برده می شود و لذا احتمال آزادی ایشان و آقای موسوی نیز می رود، یا خبر توقف ادامه کار سانتریفوژها اگر سوخت لازم از طرف غرب تامین شود، بخشی از ترفندی است که جناح معتقد به نرمش انجام میدهد. از طرف دیگر افزایش اعدام منتسب به مواد مخدر و یا قاتلین افراد حتی اگر نوجوان باشند، دستگیریهای جدید و گسترش آن به خبرنگاران و فیلم سازان و غیره، شلاق زدن و سرکوب کسانی که حرکات اجتماعی همچون طرفداری از محیط زیست و آثار تاریخی و یا آب بازی و غیره پرداخته، مانور نظامی در خشکی و دریا و یا ایجاد بحران در لبنان و بحرین و یمن و غیره پرداخته و به تهدید غرب می پردازند، پافشاری تفکر تندروان را در کار بروز می دهد. البته تمایز دادن جناحهای تندرو و محافظه کار بدلیل تزلزل و عدم حزبی بودن افراد به آسانی امکان پذیر نبوده و بسته به اینکه چه جناحی قدرت می گیرد جابجا می شوند ولی اشتراک منافع آنها را به همدیگر نزدیک کرده است، و چه بسا تغییرات متفاوت در مسائل گفته شده با هماهنگی مقامات رده بالا برای فریب مردم صورت می پذیرند. اگر در مورد انرژی هسته ای و یا بعضی از کشورهای منطقه که جنبش مردمی شکل گرفته اظهار نظر متفاوت شنیده می شود، اما در مورد سوریه مقامات می دانند که تغییر نظام در آن کشور به تغییر نظام در جمهوری اسلامی منتهی می شود و لذا تمام نیروی خود را برای حفظ آن رژیم بکار می برند، شاید بی دلیل نباشد که روسیه و چین نیز تحریمهای سوریه را وتو کرده اند.

طبیعی است که مبارزه داخل کشور آن قدر حاد نشده که دوباره مردم تنور انتخابات نظام را گرم کنند تا افراد مطیع بیشتری به مجلس فرمایشی راه یافته و دور جدیدی از فسادها و سرکوبها آغاز شود، بخصوص که گرانی و فشار اقتصادی توان مردم را بریده و اعتقادشان را به رژیم ازبین برده است. با شروع سال تحصیلی بار دیگر دانشجویان و معلمان گرد هم آمده و مخالفتهای خود را که اینبار بیشتر صنفی بوده و قادر است تعداد بیشتری را جذب کند، آغاز کرده اند، مسائلی همچون ندادن خوابگاه که به فوت دختر دانشجویی منجر شد، تفکیک جنسیتی، رسمی شدن معلمان و دیگر مسائل صنفی تظاهرات و تحصن هایی را موجب شده است که در آینده تشدید خواهد شد. تظاهرات و اعتصاب باشکوه هزاران کارگر پیمانکاری شرکتهای پتروشیمی در خوزستان که دو هفته طول کشید، نوید اعتصابات کارگری متشکلتری را با وجود بیکاری و حقوق پایین می دهد. ایجاد ابتکاراتی خودجوش برای آب بازی و پاک کردن شیشه ماشینها برای کودکان بی سرپرست، نوید دیگر حرکات اجتماعی را می دهد که مکمل تظاهرات خیابانی بوده و می تواند موجب گردهمایی بیشتری از مردم شود، همچون جمع شدن در پارکها و یا مناطق عمومی که شکل تظاهرات سیاسی را به خود نگیرد. مواردی همچون حفظ محیط زیست و آثار تاریخی از جمله تظاهرات مردم شهرهای آذربایجان برای دریاچه ارومیه که اقدامی بی نظیر بود و صدای خیلی از تجزیه طلبان را نیز خاموش کرد، البته بازهم نوید تجمع بیشتری برای مسائل این چنینی را می دهد. اعتصابات و خواسته های صنفی گروههای مختلف نیز ادامه خواهد داشت و فضای ایجاد شده از فشار بین المللی حقوق بشری می تواند موجب رونق حرکات اعتراضی و اجتماعی مردم شود.

آنچه بتدریج روشن شده اینکه دیگر نه رژیم امکانی برای ادامه بقای خود گذاشته و نه اینکه مردم اعتمادی به گفتار مقامات جمهوری اسلامی دارند. در نتیجه تلاش های جوانان، دانشجویان، کارگران، معلمان و دیگر اصناف و اقشار موجب خواهد شد تا آلترناتیو مورد نیاز اظهار وجود کند. این مهم می تواند حتی ایجاد "کنگره ملی" نیز باشد. در خارج کشور نیز ایجاد نهادها و تشکل های مدافع حقوق مردم ایران و مبارزات داخل و کوشش برای ایجاد همبستگی میان گروههای برون مرزی اهمیت بسزایی دارد. بنابراین همه کوشش های برون مرزی و نیز تلاش برای ایجاد کنگره ملی بدون در نظر گرفتن محور مبارزه یعنی تلاش های داخل کشور به نتیجه ای نخواهد رسید و از سویی داغ کردن تنور انتخابات جمهوری اسلامی آن هم بدون در نظر گرفتن حتی کف مطالبات مردمی تنها منافع مردم را زیر سوال می برد.

پنجشنبه، مهر ۲۱، ۱۳۹۰

درگیری در برابر منزل مدیر فراری بانک ملی در تورنتو

با حضور در برابر منزل محمود رضا خاوری مدیر عامل فراری بانک کلی ایران در تورنتو، تلاش کردیم تا در ادامه تحقیقات در مورد اختلاس 3 هزار میلیاردی و فرار محمود رضا خاوری به تورنتوی کانادا، با او صحبت کنیم. اما نه تنها پاسخی دریافت نکردیم بلکه ساکنان منزل به زبان انگلیسی دست و پا شکسته سعی کردند هویت خود را فاش نسازند. خلاصه ای از وقایع مقابل منزل خاوری را در زیر ملاحضه می کنید که ابتدا سرایدار . گارد منزل با عصبانیت از در پشتی آمد و گفت هر چه سریعتر از اینجا بروید و الا به پلیس تلفن می کنم و در آخر مهدی خاوری فرزند خاوری وارد شد و گفت علیه ما شکایت می کند. آنها در برابر پرسش های به حق ما با برخوردی خشن به درگیری فیزیکی و لفظی روآوردند!

برچسب‌ها: ,

گفتگوی حسین فرجی در تلویزیون پارس با اردشیر در مورد دلایل شلاق زدن فعالان مدنی و وضعیت جنبش دانشجویی


به تاریخ سه شنبه 11 اکتبر آقای حسین فرجی در تلویزیون پارس گفتگویی با اردشیر در مورد دلایل شلاق زدن فعالان مدنی و وضعیت جنبش دانشجویی انجام داده است. از اینجا می توانید این برنامه را که آرشیو شده، از دقیقه 35 تماشا کنید.


سه‌شنبه، مهر ۱۹، ۱۳۹۰

دادخواست ايرانيان كانادا به وزير مهاجرت براي تحقيق در مورد خاوري - لطفا امضا كنيد!

دوشنبه، مهر ۱۸، ۱۳۹۰

تصویر منزل دوم محمود رضا خاوری در تورنتو

این عکس منزل دوم مدیر عامل مستعفی یانک ملی ایران در تورنتوی کاناداست. این خانه در کوچه "الم وود" (Elmwood) در منطقه ویلودیل (willowdale) که یکی از نقاط خوب شهر است واقع شده است. ارزش این خانه در حال حاضر به صورت تقریبی نزدیک یک میلیون دلار است.



در مورد اموال خاوری در کانادا و همچنین وضعیت پرونده او بیشتر خواهم نوشت.

برچسب‌ها:

یکشنبه، مهر ۱۷، ۱۳۹۰

پیمان عارف بعد از شلاق خوردن در روز آزادی

بر اساس گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، دوست عزیزم پیمان عارف دانشجوی محروم از تحصیل که از بهمن ماه سال گذشته در زندان اوین بود امروز یکشنبه در زمان آزادی از زندان اوین با اجرای حکم 74 ضربه شلاق روبرو شد و پس از شلاق خوردن و آسیب دیدگی از ناحیه کمر آزاد شد. عکس های پیمان عزیز را از اینجا و خبر را از اینجا بخوانید.

تاریخچه جنبش دانشجویی ایران در گفتگو با صدای آمریکا

این گفتگو جدید نیست اما تابستان امسال در یوتیوب منتشر کرده ام

اولین شماره مجله هفت در کانادا و آمریکا

اولین شماره مجله هفت ظرف چند روز آینده منتشر خواهد شد. این نشریه در کانادا و آمریکا در مراکز خرید و فروش ایرانیان در دسترس است.
برای مشاهده چهار پیش شماره قبلی به سایت زیر مراجعه کنید و ما را از دیدگاههای خود باخبر سازید.
http://issuu.com/haftmagazin

برچسب‌ها:

شنبه، مهر ۱۶، ۱۳۹۰

عکس های داخل قصر مدیر بانک ملی ایران در تورنتو

تصاویری که در زیر مشاهده می کنید از داخل منزل محمود رضا خاوری گرفته شده است. این خانه در حال حاضر نزدیک پنج میلیون دلار ارزش دارد و در سال 2007 به قیمت 3 میلیون دلار خریداری شده است. خاوری املاک و دارایی های دیگری در کانادا دارد که بزودی در مورد انها خواهم نوشت. این خانه دو طبقه دارای 15 اتاق و 7 دستگاه حمام و دستشوئی است و از ویژگی های یک قصر چیزی کم ندارد. از جمله یک بخش ویژه برای سرو مشروب، سونا و جکوزی، امکانات صوتی تصویری و دیگر امکانات رفاهی را در خود دارد.









منتطر اطلاعات تکمیلی باشید. همچنین مقاله من در مورد وضعیت محمود خاوری را که هفته گذشته نوشته ام از اینجا ببینید.

برچسب‌ها:

چهارشنبه، مهر ۱۳، ۱۳۹۰

گفتگوی حسین فرجی در تلویزیون پارس با اردشیر در مورد فرار خاوری به کانادا


به تاریخ سه شنبه 4 اکتبر آقای حسین فرجی در تلویزیون پارس گفتگویی با اردشیر در مورد فرار محمود رضا خاوری به کانادا انجام داده است. از اینجا می توانید این برنامه را که آرشیو شده، از دقیقه 31 تماشا کنید.

برچسب‌ها:

یکشنبه، مهر ۱۰، ۱۳۹۰

طناب داری که در انتظار خاوری است!


طناب داری که در انتظار خاوری است!

حسن زارع زاده اردشیر

روزنامه نگار و فعال حقوق بشر

http://zarezadeh.blogspot.com

فرار آقای محمود خاوری مدیر عامل بانک ملی جمهوری اسلامی، بزرگترین بانک دولتی در ایران، به کانادا پرونده اقامت سران نظام جمهوری اسلامی به کشورهای بزرگ غربی را بار دیگر سر زبانها انداخت تا داغ آنها که سالهاست روی این موضع کار کرده اند تازه شود. این موضوع به ویژه از آنجایی اهمیت پیدا می کند که وی دارای ثروت و املاک قابل توجهی در کانادا است چرا که توجه بسیاری به عدم توجه دولت کانادا به نقض حقوق بشر توسط مقامات جمهوری اسلامی نشانه می رود.


بر اساس تحقیقاتی که نگارنده انجام داده است، محمود خاوری ملکی در تورنتو به ارزش سه میلیون دلار دارد که در سال 2007 خریداری شده و با احتساب چند سال تورم و نوسات اقتصادی در کانادا هم اینک این ملک دارای ازشی نزدیک چهار میلیون دلار است. این خانه دو طبقه دارای 15 اتاق و 7 دستگاه حمام و دستشوئی است و از ویژگی های یک قصر چیزی کم ندارد. از جمله یک بخش ویژه برای سرو مشروب، سونا و جکوزی، امکانات صوتی تصویری و دیگر امکانات رفاهی را در خود دارد. این خانه که در گران قیمت ترین نقطه تورنتو قرار دارد در آپریل سال 2007 به قیمت سه میلیون و یک

صد و نود و هشت هزار دلار برای فروش گذاشته شده بود که با دویست و هفتاد هزار دلار پایین تر به نام محمود خاوری و خانم ماندانا خلیلی خریداری شده است. همچنین فرزند او، اردوان خاوری، صاحب چندین آژانس مسافرتی از جمله آژانسی به نام جری کاپلین Jerry caplan Travel و کاسبی های دیگر است. خاوری در دوران ریاست خود در بانک سپه وام های قابل توجهی به فرزند خود داده تا در کانادا سرمایه گذاری کند. خانواده خاوری دارای از چند سال قبل تابعیت کانادا را دریافت کرده اند و فعالیت های اقتصادی قابل توجهی در ونکوور و تورنتو دارند.

خاوری پس از استعفا به کانادا گریخت. او که در ماموریت اداری در لندن بود که در همان جا استعفای خود از مدیر عاملی بانک ملی را اعلام کرد و عازم کانادا شد تا خیال بسیاری از مقامات حمهوری اسلامی را از بابت عدم فاش شدن پشت پرده های اختلاس سه هزار میلیاردی در ایران راحت کند. مدیر عامل برکنار شده بانک صادرات نیز او را متهم کرده است که در این اختلاس دست دارد.

پیش از این مهمترین اختلاس در تاریخ جمهوری اسلامی اختلاس 123 میلیاردی بود که در سال 1374 توسط حشمت الله طبرزدی ، مدیر مسئول نشریه پیام دانشجو که امروز در زندان است، افشا شد. در آن پرونده نیز تلاش برخی مقامات جمهوری اسلامی برای ایجاد مانع در برابر رسیدگی قضائی کاملا آشکار بود اما به مدد سماجت و تلاش حشمت الله طبرزدی و نیز اختلاف در سطوح بالای قدرت سرانجام این پرونده با محکومیت فاضل خداداد به اعدام و مرتضی رفیق دوست به حبس ابد بسته شد. فاضل خداداد آن زمان در بیرون از کشور بود اما با وعده و وعیدهایی به کشور بازگشت و به فاصله کمی بازداشت و اعدام شد. محمود خاوری این تجربه را به یاد دارد و خوب میداند که حفظ منافع سردمداران جمهوری اسلامی از جان او با ارزش تر است و چه بسا که در ساده ترین حالت قربانی اختلافات درون حکومتی نیز شود و با چوبه داری که در انتظارش است این پرونده نیز بسته شود. البته ، مبلغ اختلاس امروز قابل مقایسه با آن زمان نیست اما هر دو نیز از طریق بانک صادرات ایران انجام گرفته است و در هر دو مقامات جمهوری اسلامی تلاش کرده اند تا پای افراد رده بالای حکومتی به پرونده کشیده نشود.

از سوی دیگر زندگی در کانادا نیز برای خاوری راحت نخواهد بود چرا که ایرانیان مقیم کانادا از حضور او در کانادا خشنود نیستند. طلب بخشش از ایرانیان و افشای بسیاری از دانسته های پشت پرده در مورد جمهوری اسلامی از سوی محمود خاوری و نیز کمک های انسان دوستانه، می تواند شرایط زندگی او را در کنار دیگر ایرانیان کانادا تسهیل کند در غیر اینصورت حضور او در کانادا با اعتراضات مدنی همراه خواهد بود. اگرچه اقامت خانواده خاوری و شخص او در کانادا به صورت قانونی انجام شده است اما باید از دولت کانادا پرسید که آیا نسبت به حضور فردی عالی رتبه در کانادا از حکومتی که در کشتار و شکنجه مردمش معروف است، سکوت خواهد کرد و یا اقدام درخور شانی انجام خواهد داد. حضور مقامات و وابستگان جمهوری اسلامی در کانادا چنانچه با حمایت دولت کانادا روبرو شود در واقع ادعای کانادا در دفاع و گسترش حقوق بشر در جهان را زیر سوال می برد.

اینها همه در حالی است که پناهندگان ایرانی تحت نظر سازمان ملل در ترکیه و سایر کشورها سرگردان هستند و پرونده مهاجرت آنها گاها بیش از چند سال طول می کشد، چگونه است که مقامات جمهوری اسلامی که درآمدشان از جیب مردم ایران است، به راحتی می توانند اقامت کشورهای غربی را دریافت کنند. حتی بسیاری از ایرانیانی هستند که نمی توانند برای بستگان درجه یک خود ویزای دیداری تهیه کنند و در هنگام عروسی ، زایمان و اتفاقات دیگر از دیدار فامیل و بستگان خود محروم هستند. همچنین شرکت های کوچکی وجود دارند که با مشکل انتقال پول به دلیل تحریم ها روبر شده اند، اما وابستگان مقامات جمهوری اسلامی، با استفاده از اموال مردم ایران و رانتها و وام های بی حساب و کتاب، در کانادا و دیگر کشورهای غربی زندگی می کنند و با پولشویی و وارد کردن مبالغ میلیونی به سرمایه گذاری، تجارت و کسب و کار مشغول هستند.

بسیاری از مردم ایران که به دلیل شرایط سخت زندگی و محدودیت ها و خطراتی که آنها را تهدید می کند مجبور می شوند کشور را ترک کنند ولی برای انتقال اندک دارایی خود با مشکلاتی روبرو هستند. ولی سرمایه داران جمهوری اسلامی میلیونها دلار را از طریق بانکهای اروپایی، جزایر آزاد و واسطه های مالی با تکیه بر قدرت نفوذ مافیای دولتی، سپاه و لابی های خود به کانادا منتقل می کنند. امروز زمان آن رسیده است که دولت کانادا و دیگر کشورها که به راحتی این افراد را می شناسند دست به اقدام اساسی بزند و با اعمال تحریم روی مقامات جمهوری اسلامی به وعده های خود مبنی بر دفاع از حقوق بشر جامه عمل بپوشانند. این اقدام تاثیری به مراتب بیشتر از تهدیدات نظامی و غیره خواهد داشت.

ما بعنوان بخشی از مردم ایران که امکان مهاجرت به کانادا و دیگر کشورها را پیدا کرده ایم باید نمایندگان درستی برای هموطنان خود باشیم تا بدانند از یاد آنها غافل نبوده و همچون آنها بخاطر آزادی و دموکراسی در ایران همدوش هموطنان داخل کشور تلاش می کنیم. با تلاش های مدنی، حقوقی و ارتباط با دولت ها اجازه ندهیم کانادا و کشورهای غربی به حیاط خلوت جمهوری اسلامی تبدیل شوند.

شنبه، مهر ۰۹، ۱۳۹۰

تصویر خانه چند میلیون دلاری مدیر فراری بانک ملی ایران در تورنتو


محمود رضا خاوری مدیر کل بانک ملی ایران -- مهمترین بانک ایران که پس از فاش شدن موضوع اختلاس سه هزار میلیاردی به کانادا گریخته است در تورنتو و در منزل چند میلیون دلاری خود به سر می برد.

در این تصویر منزل او را مشاهده می کنید که در نزدیکی منطقه "پست رود" یکی از گران ترین نقاط تورنتو واقع است. او صاحب شرکت و بیزینس کانادایی از طریق خانواده خود در تورنتو است و گفته می شود همه آنها از قبل تابعیت کانادایی گرفته اند.

در نظر دارم در نامه ای به مقامات کانادایی در مورد پرونده او صحبت کنم و امیدوارم مقامات کانادایی بزودی در مورد وضعیت او واکنش نشان دهند.

برچسب‌ها:

Free Blog Counter