SCDPP نسل جديد: فوریهٔ 2007

دوشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۸۵

در پي تجمعات روز جهاني زبان مادري
دستگيري هاي گسترده در آذربايجان و شمالغرب
دانشجويان ترک و کرد کشور در روز جهاني زبان مادري، با برگزاري تجمعاتي در دانشگاه تهران،به عدم تدريس زبان مادري شان در مدارس و دانشگاه ها اعتراض کردند و خواستار رعايت اصل 15 قانون اساسي توسط دولت شدند. خواستي که در استان هاي شمال غربي کشور نيز در خيابان ها و توسط فعالين فرهنگي تکرار شد.
در پي اين تجمعات، تعدادي از فعالين حقوق بشر، دانشجويان، روزنامه نگاران و شرکت کنندگان در تجمعات اعتراضي در نقاط مختلف آذربايجان، اردبيل و زنجان دستگير و بازداشت شدند. سعيد متين پور نويسنده و فعال حقوق بشر در زنجان از جمله اين دستگير شدگان است که پس از ضرب و شتم روانه بازداشتگاهي نامعلوم شده است. سعيد متين پور فوق ليسانس فلسفه و نويسنده بسياري از نشريات محلي استان هاي شمالغرب کشور است. ادامه گزارش

افزايش فشارها بر دانشجویان، پيام به فعالين سياسي

در حالي که وضعيت سلامتي احمد باطبي دانشجوي زنداني در روزهاي گذشته رو به وخامت گذاشته و همسر او نيز چند روز در بازداشت به سر برده، کيوان انصاري، سعيد درخشندي و ابوالفضل جهاندار، سه فعال دانشجويي ديگر که در زندان اوين به سر مي برند، در جريان يک "دادرسي ناعادلانه و غيرقانوني" حکم حبس تعزيري دريافت کردند. فعالين دانشجويي در مصاحبه با روز، اين برخوردها را "پيام حاکميت" به مردم خواندند.

... رضا دلبري : " اما اين 3 نفر حتي بسيار بي دفاع تر از دکتر جهانبگلو بودند. صرفا براي 3 روزحضور در آلمان براي شرکت در سميناري که تشکيل نشد 9 سال حکم زندان براي 3 نفر صادر شد. به ازاي هر روز يک سال. حکم ناعادلانه اي که با هيچ منطق و قانوني نمي خواند. حتي در قوانين جمهوري اسلامي هم نمي توانيد موادي از قانون را بيابيد که شرکت در يک سمينار علني خارجي که تشکيل نشده است را مصداق جرم بداند. اگر قانوني در کار بود براي يک اتهام يکسان براي اين 3 نفر، 3 حکم متفاوت صادر نمي شد." ادامه گزارش

جمعه، اسفند ۰۴، ۱۳۸۵

کارزار برای نجات جان احمد باطبی
عفو بین‌الملل نگران وضعیت احمد باطبی است

-----------------------------------------
پس از چند روز گفتگو و صحبت با دست اندرکاران سازمان عفو بین الملل و گزارش های ارسالی برای آنها، این سازمان بیانیه ای در مورد احمد باطبی و همسرش منتشر کرده و ضمن اعتراض به وضعیت او و همسر زندانی اش، از همه ایرانیان خواسته است تا با ارسال ایمیل و یا تماس تلفنی و یا از طریق فاکس به سران رژیم، به بهبود وضعیت باطبی کمک کنند.
این بیانیه را امروز صبح کیت ویلینگام از سازمان عفو بین الملل برای من ایمیل کرد و آن را ترجمه کردم. متن این بیانیه و کمپین را در سایت رادیو زمانه ببینید.
متن انگلیسی را از اینجا ببینید و در این کارزار شرکت کنید
لازم میبینم که از این اقدام سریع عفو بین الملل تشکر کنم

سه‌شنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۸۵

در آستانه روز جهاني زبان مادري
احضار، بازجويي و بازداشت
خبرهاي رسيده حاکي از آن است که گروه هايي در نظر دارند در روز دوم اسفند ماه به مناسبت روز جهاني زبان مادري، در شهرهاي مختلف از جمله آذربايجان تجمعات اعتراض آميز برگزار کنند. به همين علت ماموران وزارت اطلاعات و نيروي انتظامي از هم اکنون تعدادي از فعالين را دستگير کردند. در بين دستگير شدگان اسماعيل جوادي روزنامه نگار در اروميه، حسن ارک عضو هيات تحريريه نشريه توقيف شده شمس تبريز و تعدادي دانشجو وجود داشتند که اغلب بعد از سپردن وثيقه آزاد شدند. گزارش کامل را در اینجا ببینید
-------------------------------------
توضیح: این گزارش قبل از برگزاری تجمعات اعتراضی در روز جهانی زبان مادری نوشته شده و در این روز تعداد زیادی دستگیر شدند که در این زمینه می توانید به بیانیه کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی در سایت های خبری مراجعه کنید

دوشنبه، بهمن ۳۰، ۱۳۸۵

دولت جديد فعاليتهاي دانشجويي را تحمل نمي کند
کار احمد باطبي به بيمارستان کشيد

احضار دانشجويان به دادگاه ها و کميته هاي انضباطي در حالي رو به گسترش است که روز گذشته احمد باطبي دانشجوي زنداني در زندان اوين براي دومين بار در اثر حمله مغزي در بيمارستان بستري شد.ادامه گزارش

یکشنبه، بهمن ۲۲، ۱۳۸۵

نگاهی به روند غیر قانونی ممنوع‌الخروج کردن ‌فعالان اجتماعی و نویسندگان در ایران

در طی روزهای گذشته، ممنوع الخروج شدن فعالان سیاسی، اجتماعی و حقوق بشری و همچنین روزنامه‌نگاران رو به گسترش بوده است. بسیاری از این افراد در حالی‌که حتی تا نزدیکی پله‌های هواپیما پیش رفته بودند، از دلایل ممنوع الخروج شدن‌شان بی خبر هستند.

جمعه، بهمن ۲۰، ۱۳۸۵

دریافت جایزه حقوق بشری توسط دو روزنامه نگار آذربایجانی
İki azərbaycanlı jurnalist beynəlxalq insan hüquqları mükafatı alıb

چهارشنبه، بهمن ۱۸، ۱۳۸۵

احضار کيانوش سنجري به دادگاه ویژه روحانیت

کيانوش سنجري، وبلاگ نويس و فعال مستقل حقوق بشر به صورت تلفنی براي امروز چهارشنبه 18 بهمن، به دادياري دوم دادگاه ويژه روحانيت احضار شد.

احضار کیانوش سنجری در پی آن صورت میگیرد که، وی در هنگام تهيه يک گزارش از اجتماع اعتراضي يک گروه مذهبي در تهران در 16 مهر ماه سال جاري بازداشت شده و به مدت 80 روز در بازداشتگاه امنيتي 209 وزارت اطلاعات تحت بازداشت قرار گرفت.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، به احضار غیرقانونی کیانوش سنجری به دادگاه ویژه روحانیت
اعتراض دارد و خواهان بسته شدن پرونده او می باشد.

طبق قوانین موجود و با توجه به اینکه سنجري روحاني نيست، دادگاه ويژه روحانيت صلاحيت رسیدگی
به پرونده وي را ندارد.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
تهران، چهارشنبه 18 بهمن

جايزه اي براي مدافعان آزادي و حقوق بشر
چهار همکار "روز" در ميان برندگان هلمن ـ همت
---------------------------------
امسال هفت نويسنده ايراني از بين 45 نويسنده از 22 کشور دنيا، جايزه ارزشمند و معتبر هلمن- همت را دريافت کردند. اين جايزه همه ساله از سوي سازمان ديده بان حقوق بشر به مدافعان آزادي بيان و نويسندگاني اعطا مي شود که مورد سرکوب واقع شدند. در ميان برندگان امسال، چهار نفر از همکاران "روز" (علي افشاري، روزبه مير ابراهيمي، شهرام رفيع زاده و حسن زارع زاده اردشير) قرار دارند. اين در حالي است که سال پيش نيز، يکي از نويسندگان روز (اميد معماريان) موفق به دريافت اين جايزه شده بود.
علي اشرف درويشيان، علي افشاري، آرش سيگارچي، روزبه مير ابراهيمي، انصافعلي هدايت، شهرام رفيع زاده و حسن زارع زاده اردشير، 7 نفري هستند که جايزه ديده بان حقوق بشر را دريافت کرده اند. گزارش کامل را در روزآنلاین ببینید

سه‌شنبه، بهمن ۱۷، ۱۳۸۵

محمد ملکي در جمع ايرانيان کانادا:
نظام دارد در خارج اپوزيسيون درست مي کند
وي در ارزيابي نقش روحانيون در انقلاب ابراز عقيده کرد: "من معتقدم و اثبات مي کنم که اگر در جريان انقلاب اسلامي بخواهيم 100 نمره بدهيم، اگر خيلي خوش بين باشيم، روحانيت 20 درصد در پيروزي انقلاب نقش داشتند."گزارش کامل سخنرانی دکتر محمد ملکی را از اینجا ببینید

گزارشی از کنگره جهانی اعدام

ماهوتیها: این کنگره که به پاریس ۲۰۰۷ شناخته شده، به بحث‌های مختلف درباره حکم اعدام در سراسر دنیا از جمله اعدام در کشور چین پرداخته است. مسئله اعدام در خاورمیانه، یکی دیگر از موضوعات مهم این کنگره بود. از اینجا گوش کنید

پنجشنبه، بهمن ۱۲، ۱۳۸۵

سومین کنگره جهانی لغو مجازات اعدام در پاریس


از امروز پنج شنبه 12 بهمن ماه 1385، سومين کنگره جهانی لغو مجازات اعدام به مدت 3 روز در فرانسه کار خود را آغاز کرد.

کنگره جهانی لغو مجازات اعدام برای اولین بار در سال 2001 در شهر استراسبورگ و دومین بار نیز در سال 2004 در شهر مونترال برگزار شد و در حال حاضر سومین کنگره آن با شرکت صدها تن از سياستمداران، فعالان جامعه مدني و متخصصان حقوقي، وابستگان قربانیان جنایت و روزنامه نگاران از سرتاسر جهان در حال برگزاری است.

سازمان عفو بین الملل یکی از شرکت کنندگان در این کنگره، قبل از آغاز کنگره، تعداد شرکت کنندگان را بیش از 600 نفر اعلام کرده بود.

در این کنگره نهادها و سازمان های زیادی حضور دارند که پیش از این به عضویت " ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام " در امده اند. "ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" در راس این کنگره جهانی قرار دارد و بسیاری از سازمان های حقوق بشری مخالف اعدام مانند عفو بین الملل در آن عضویت دارند. یک نهاد ایرانی مدافع حقوق بشر به نام "فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمریکای شمالی" نیز عضو این ائتلاف است که یک نماینده از آن در این کنگره حضور دارد.

"ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" در سایت رسمی خود نوشته است: پاریس 2007 ، نوید بخش لغو مجازات اعدام برای همه است، جایی که کوشندگان برای لغو مجازات مرگ در مورد استراتژی فعلی آن بحث خواهند کرد.

طبق اعلام این نهاد، سازمان فرانسوی "با هم بر علیه مجازات اعدام"، در همکاری نزدیکی با "ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" و بسیاری شرکت کنندگان دیگر، کنگره پاریس را سازماندهی می کنند.

در حال حاضر در کشورهای مختلفی در سراسر دنیا مجازات مرگ وجود دارد که کشور هایی مانند چین، عربستان سعودی، نیجریه، آمریکا، ایران و پاکستان بیشترین آمار ها ی مجازات مرگ را از آن خود کرده اند.

سازمان عفو بین الملل در مورد مجازات مرگ در سایت رسمی خود نوشته : "مجازات مرگ نهایت بی رحمی ، مجازاتی غیر انسانی و پست است. این تجاوز به حق مسلم زندگی است. این هرگز نشان نداده است که موثر تر از بقیه تنبیه ها مانع جرم و جنایت می شود."

عفو بین الملل می نویسد: "برای پایان دادن به اعدام ها و لغو مجازات مرگ در هر جایی تلاش میکند."

طبق اعلام این سازمان حقوق بشری، "پیشرفت کار دراماتیک است. چرا که در سال 1977 یعنی 1356، تنها 16 ذکشور مجازات مرگ را برای همه جرم ها لغو کرده بودند اما امروز این رقم در 88 توقف کرده." رقمی که در کنار تحقیقات انجام شده، نشان می دهد بیشترین اعدام ها در در خاورمیانه، آفریقای شمالی، چین و آمریکا انجام می گیرد یعنی جایی که امسال کنگره پاریس به امید حذف مجازات اعدام در مورد آنها بحث و گفتگو می کند.

توضیح: این گزارش را برای رادیو زمانه تهیه کرده بودم که روز اول فوریه پخش شد

Free Blog Counter