نسل جديد
ديدگاههای رسمی و غیر رسمی حسن زارع زاده اردشير
دوشنبه، اسفند ۰۷، ۱۳۸۵
در حالي که وضعيت سلامتي احمد باطبي دانشجوي زنداني در روزهاي گذشته رو به وخامت گذاشته و همسر او نيز چند روز در بازداشت به سر برده، کيوان انصاري، سعيد درخشندي و ابوالفضل جهاندار، سه فعال دانشجويي ديگر که در زندان اوين به سر مي برند، در جريان يک "دادرسي ناعادلانه و غيرقانوني" حکم حبس تعزيري دريافت کردند. فعالين دانشجويي در مصاحبه با روز، اين برخوردها را "پيام حاکميت" به مردم خواندند.
... رضا دلبري : " اما اين 3 نفر حتي بسيار بي دفاع تر از دکتر جهانبگلو بودند. صرفا براي 3 روزحضور در آلمان براي شرکت در سميناري که تشکيل نشد 9 سال حکم زندان براي 3 نفر صادر شد. به ازاي هر روز يک سال. حکم ناعادلانه اي که با هيچ منطق و قانوني نمي خواند. حتي در قوانين جمهوري اسلامي هم نمي توانيد موادي از قانون را بيابيد که شرکت در يک سمينار علني خارجي که تشکيل نشده است را مصداق جرم بداند. اگر قانوني در کار بود براي يک اتهام يکسان براي اين 3 نفر، 3 حکم متفاوت صادر نمي شد." ادامه گزارش
جمعه، اسفند ۰۴، ۱۳۸۵
-----------------------------------------
پس از چند روز گفتگو و صحبت با دست اندرکاران سازمان عفو بین الملل و گزارش های ارسالی برای آنها، این سازمان بیانیه ای در مورد احمد باطبی و همسرش منتشر کرده و ضمن اعتراض به وضعیت او و همسر زندانی اش، از همه ایرانیان خواسته است تا با ارسال ایمیل و یا تماس تلفنی و یا از طریق فاکس به سران رژیم، به بهبود وضعیت باطبی کمک کنند.
متن انگلیسی را از اینجا ببینید و در این کارزار شرکت کنید
سهشنبه، اسفند ۰۱، ۱۳۸۵
دوشنبه، بهمن ۳۰، ۱۳۸۵
کار احمد باطبي به بيمارستان کشيد
احضار دانشجويان به دادگاه ها و کميته هاي انضباطي در حالي رو به گسترش است که روز گذشته احمد باطبي دانشجوي زنداني در زندان اوين براي دومين بار در اثر حمله مغزي در بيمارستان بستري شد.ادامه گزارش
یکشنبه، بهمن ۲۲، ۱۳۸۵
در طی روزهای گذشته، ممنوع الخروج شدن فعالان سیاسی، اجتماعی و حقوق بشری و همچنین روزنامهنگاران رو به گسترش بوده است. بسیاری از این افراد در حالیکه حتی تا نزدیکی پلههای هواپیما پیش رفته بودند، از دلایل ممنوع الخروج شدنشان بی خبر هستند.
جمعه، بهمن ۲۰، ۱۳۸۵
İki azərbaycanlı jurnalist beynəlxalq insan hüquqları mükafatı alıb
چهارشنبه، بهمن ۱۸، ۱۳۸۵
کيانوش سنجري، وبلاگ نويس و فعال مستقل حقوق بشر به صورت تلفنی براي امروز چهارشنبه 18 بهمن، به دادياري دوم دادگاه ويژه روحانيت احضار شد.
احضار کیانوش سنجری در پی آن صورت میگیرد که، وی در هنگام تهيه يک گزارش از اجتماع اعتراضي يک گروه مذهبي در تهران در 16 مهر ماه سال جاري بازداشت شده و به مدت 80 روز در بازداشتگاه امنيتي 209 وزارت اطلاعات تحت بازداشت قرار گرفت.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، به احضار غیرقانونی کیانوش سنجری به دادگاه ویژه روحانیت
اعتراض دارد و خواهان بسته شدن پرونده او می باشد.
طبق قوانین موجود و با توجه به اینکه سنجري روحاني نيست، دادگاه ويژه روحانيت صلاحيت رسیدگی
به پرونده وي را ندارد.
کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
تهران، چهارشنبه 18 بهمن
علي اشرف درويشيان، علي افشاري، آرش سيگارچي، روزبه مير ابراهيمي، انصافعلي هدايت، شهرام رفيع زاده و حسن زارع زاده اردشير، 7 نفري هستند که جايزه ديده بان حقوق بشر را دريافت کرده اند. گزارش کامل را در روزآنلاین ببینید
سهشنبه، بهمن ۱۷، ۱۳۸۵
ماهوتیها: این کنگره که به پاریس ۲۰۰۷ شناخته شده، به بحثهای مختلف درباره حکم اعدام در سراسر دنیا از جمله اعدام در کشور چین پرداخته است. مسئله اعدام در خاورمیانه، یکی دیگر از موضوعات مهم این کنگره بود. از اینجا گوش کنید
پنجشنبه، بهمن ۱۲، ۱۳۸۵
سومین کنگره جهانی لغو مجازات اعدام در پاریس
از امروز پنج شنبه 12 بهمن ماه 1385، سومين کنگره جهانی لغو مجازات اعدام به مدت 3 روز در فرانسه کار خود را آغاز کرد.
کنگره جهانی لغو مجازات اعدام برای اولین بار در سال 2001 در شهر استراسبورگ و دومین بار نیز در سال 2004 در شهر مونترال برگزار شد و در حال حاضر سومین کنگره آن با شرکت صدها تن از سياستمداران، فعالان جامعه مدني و متخصصان حقوقي، وابستگان قربانیان جنایت و روزنامه نگاران از سرتاسر جهان در حال برگزاری است.
سازمان عفو بین الملل یکی از شرکت کنندگان در این کنگره، قبل از آغاز کنگره، تعداد شرکت کنندگان را بیش از 600 نفر اعلام کرده بود.
در این کنگره نهادها و سازمان های زیادی حضور دارند که پیش از این به عضویت " ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام " در امده اند. "ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" در راس این کنگره جهانی قرار دارد و بسیاری از سازمان های حقوق بشری مخالف اعدام مانند عفو بین الملل در آن عضویت دارند. یک نهاد ایرانی مدافع حقوق بشر به نام "فعالین ایرانی دفاع از حقوق بشر در اروپا و آمریکای شمالی" نیز عضو این ائتلاف است که یک نماینده از آن در این کنگره حضور دارد.
"ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" در سایت رسمی خود نوشته است: پاریس 2007 ، نوید بخش لغو مجازات اعدام برای همه است، جایی که کوشندگان برای لغو مجازات مرگ در مورد استراتژی فعلی آن بحث خواهند کرد.
طبق اعلام این نهاد، سازمان فرانسوی "با هم بر علیه مجازات اعدام"، در همکاری نزدیکی با "ائتلاف جهانی علیه مجازات اعدام" و بسیاری شرکت کنندگان دیگر، کنگره پاریس را سازماندهی می کنند.
در حال حاضر در کشورهای مختلفی در سراسر دنیا مجازات مرگ وجود دارد که کشور هایی مانند چین، عربستان سعودی، نیجریه، آمریکا، ایران و پاکستان بیشترین آمار ها ی مجازات مرگ را از آن خود کرده اند.
سازمان عفو بین الملل در مورد مجازات مرگ در سایت رسمی خود نوشته : "مجازات مرگ نهایت بی رحمی ، مجازاتی غیر انسانی و پست است. این تجاوز به حق مسلم زندگی است. این هرگز نشان نداده است که موثر تر از بقیه تنبیه ها مانع جرم و جنایت می شود."
عفو بین الملل می نویسد: "برای پایان دادن به اعدام ها و لغو مجازات مرگ در هر جایی تلاش میکند."
طبق اعلام این سازمان حقوق بشری، "پیشرفت کار دراماتیک است. چرا که در سال 1977 یعنی 1356، تنها 16 ذکشور مجازات مرگ را برای همه جرم ها لغو کرده بودند اما امروز این رقم در 88 توقف کرده." رقمی که در کنار تحقیقات انجام شده، نشان می دهد بیشترین اعدام ها در در خاورمیانه، آفریقای شمالی، چین و آمریکا انجام می گیرد یعنی جایی که امسال کنگره پاریس به امید حذف مجازات اعدام در مورد آنها بحث و گفتگو می کند.
توضیح: این گزارش را برای رادیو زمانه تهیه کرده بودم که روز اول فوریه پخش شد